Give a job, Bergen!

Mandag 17.9 arrangerte Charge, Universitetet i Bergen, Sammen, Bergen kommune, Nav og Bergen Næringsråd Give a job Bergen. Konseptet har turnert rundt i landet og har så langt bidratt til at mange har kommet i arbeid. Denne kvelden var det Bergen sin tur!

Hero Kompetanse er med som samarbeidspartner og vi stilte med flere rådgivere og mange deltakere til arrangementet som ble holdt på Studentsenteret i Bergen. Det var stor stemning med rundt 600 ivrige jobbsøkere til stedet. Programmet var variert og ga god tid til mingling med aktuelle arbeidsgivere. Kvelden startet med en tale fra arbeidsminister Anniken Hauglie som blant annet tok til orde for at inkludering også skjer i det frivillige arbeidet som skjer på ettermiddag og kveldstid og utfordret jobbsøkerne til å delta. Miss Tati sang og Pellegrino Riccardi leverte med sitt skråblikk på integrering, til stor glede for tilhørerne. Stjernen denne kvelden var nok likevel norsklæreren Karense som også bidro med litt undervisning fra scenen. De fleste av dere kjenner selvfølgelig godt til Karense, men for de av dere som ikke gjør det, har hun både egen videoblogg og podcast hvor hun driver norskundervisning. Et skikkelig fyrverkeri!

En av våre deltakere, Ibrahim Yosif Ibrahiim Ismail var også på scenen og ble intervjuet av Arne Hjeltnes. Håpet er at Give a Job arrangementet skal gi deltakerne konkrete jobbmuligheter hos bedrifter som har faktiske behov for folk. Vi fra Hero benyttet tiden til å lage oss et nettverk med bedriftene som var til stede på arrangementet og håper det i løpet av høsten kan føre til både intensjonsavtaler om praksisplasser og også Kompetanse+-kurs.

Karense underviser i norsk

Deltakere intervjues på scenen

Mingling på Give a Job Bergen

Erik på Give a Job

Del: