Ny BBC-reportasje om Hero-kurs

BBC har nå for andre gang vært i Norge og laget TV-reportasje om Hero-kurset «Sammen for sikkerhet».

– Det er interessant for oss å registrere at denne type undervisning er lite utbredt i andre land. Mange er redde for at temaet skal virke støtende, men vår erfaring er at deltakerne engasjerer seg lett og opplever kursene som svært nyttige og relevante. Vi mener dette er en god illustrasjon på hvor viktig det er å være tydelig på hvilke verdier, regler og kulturelle koder som gjelder i vårt land, forteller konsernsjef i Hero, Tor Brekke.

Det er Hero Kompetanse som gjennomfører kursene. «Sammen for sikkerhet» har som mål å forebygge seksuell vold og voldtekt. Hovedtanken bak konseptet er å engasjere deltakerne i et felles løft for sikkerhet. Utgangspunktet er vitneperspektivet – det vil si å ta stilling til det andre sier og gjør. På den måten blir det mulig å nærme seg vanskelige tema uten at deltakerne kjenner seg beklemt eller tråkket på.

Konserndirektør for Heros undervisningsdivisjon, Fatimah Hamadi Kristiansen, forteller at kurset er gjennomført med gode erfaringer i både Norge, Sverige og Tyskland:

– Vi har dyktige veiledere som tilpasser kursene til ulike språk og målgrupper. Erfaringsmessig fungerer det best å gjennomføre med kvinner og menn adskilt. Vi ser at denne undervisningen kan være svært nyttig i flere land enn Norge og arbeider med potensielle kunder både i Tyskland og Sverige. For de som måtte være interessert er det bare å ta kontakt, avslutter Fatimah Hamadi Kristiansen.

Se BBC-reportasjen her: https://www.facebook.com/bbcworldservice/videos/2002824293070020/ 

Fatimah Hamadi Kristiansen

Del: