Tøffere arbeidsmarked trigger motivasjonen 

Resultatene fra norskprøvene ved Øvre Eiker voksenopplæring innebærer måloppnåelse på 100% for de som har avlagt prøven i de to kursene Norskopplæring og Barnehageassistent. 

For å lykkes med dette kreves det dyktige norskinstruktører og motiverte kursdeltakere. Et stadig tøffere arbeidsmarked trigger motivasjonen hos stadig flere kursdeltakere til å formalisere sin kompetanse og gjøre seg attraktive for arbeidsgivere. Kravet fra NAV for Norskopplæring er at 90% oppnår A2 eller B1. Kravet i Barnehageassistent er at deltakerne gjennom kurset tilegner seg norskkunnskap som gjør at de kan klare norskprøve B1. Veilederne og lærerne hos Hero kompetanse jubler over resultatene.

Elisabeth Ensjø er norskinstruktør og veileder og tror at nøkkelen til suksess er å tidlig i kursforløpet snakke om viktigheten av å bestå prøvene.

  • Jeg tror at flere og flere tar inn over seg at arbeidslivet krever formell kompetanse og at de ønsker å styrke egne sjanger for å lykkes i arbeidsmarkedet. Vi jobber målrettet helt fra start og har fokus på tekster, grammatikk og muntlige oppgaver. De siste tre ukene kjøer vi det eksamensforberedende kurset «supernorsk», sier Ensjø.
Del: