Tidligere kursdeltaker Amandip (58) klar for ny jobb:

– Jeg trodde ikke det var mulig

Hero kompetanse har svært gode resul­tater å vise til når det gjelder å skaffe sine kursdeltakere jobb. 58-årige Amandip Kaur er beviset på at alder heller ikke trenger være en hindring for å komme inn på arbeidsmarkedet igjen – selv ikke etter å ha vært uten ordinært arbeid i syv år.

I mai 2012 startet hun på kurset «Innvandrer­kvinners kompetanse» hos Hero kompetanse i Oslo. Kurset er et tilbud fra NAV, og er delt opp i 14 uker teori og 12 uker med praksis. Hovedtemaer på kurset er arbeidsnorsk, grunnleggende dataopplæring, kosthold og helse, jobbsøking, samt kultur og identitet.

Amandip forteller at hun hadde vanskelig for å tro at det ville føre henne ut i arbeid. Riktignok hadde hun jobbet i Norge tidligere, både i flere matbutikker og som barnehage-assistent. Hun hadde også drevet matbutikk sammen med mannen sin.

I veiledningssamtaler ble det snakket om at hun sannsynligvis ville ha størst jobbmulig­heter i en butikk. Selv mente hun bestemt at hun var for gammel til å jobbe i barne­hage eller aktivitetsskole.

Amandip er imidlertid en dame med humør og pågangsmot, så da Ullensakergata barnehage ga uttrykk for at de ønsker en virkelig motivert praktikant meldte Amadip seg til intervju sammen med tre andre. Ikke lenge etter hadde hun sikret seg tre måneders praksis som barnehageassistent.

–Jeg ble så godt tatt i mot i barnehagen at jeg raskt tenkte at her vil jeg jobbe til jeg blir pensjonist, forteller Amandip.

Det er imidlertid ikke bare Amandip som er fornøyd.

–Det var tre gode kandidater fra Hero kompetanse som stilte til intervju, men Amandip skilte seg ut med sine kvikke replikker og gode humør. Både barn, foreldre og ansatte er glade for at hun nå er tilknytt et oss, forteller leder i Ullensakergata barnehage, Henrieta Nederhoed.

Da barnehagen utvidet med to nye avde­linger dukket nye muligheter opp. I løpet av praksisplassen fikk Amandip vist hva hun kan, og dette endte med tilbud om ordinært arbeid som barnehageassistent i Ullensakergata barnehage. Hun skal ha særlig ansvar for matinnkjøp og matlaging.

–Jeg er veldig fornøyd med kurset hos Hero kompetanse. Veiledningen og under­visningen har vært veldig bra og det har vært interessant med besøk av andre, slik som blant annet Norsk Folkehjelp, politiet, barnevernet og krisesenteret. Det har også vært en fin klasse med godt samhold, avslutter hun.


Del: